Topluma Hizmet
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ
Fakültemizde Topluma Hizmet Uygulamaları dersi adı altında yürütülen 1 saati teorik, 2 saati uygulama olmak üzere haftada toplam 3 saat ve 2 kredilik zorunlu bir derstir. Topluma hizmet uygulamaları dersinde öğrenci ön planda ve aktif görev üstlenirken; öğretim elemanı da öğrenci çalışmalarını gözlemlemekte ve yol göstermektedir. Ders etkinlikleri genelde öğrencilerin yapmak ve öğrenmek istediği, olumlu sonuçlar alınabilecek çalışmak konularının seçilmesine ve uygulanmasına yönelik bir derstir.
DERSİN AMAÇLARI
- Aktif öğrenme ortamında, öğrencilerin gerçek kişiler, kurumlar ve olaylar ile ilgilenerek, öz güven, yeterlilik, sorumluluk alabilme ve empati gibi bazı duyuşsal kazanımların farkına varmalarını sağlamaktır. Öğrencilerin ilerde ihtiyaç duyacakları, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, etkili iletişim kurabilme, takım halinde çalışma ve problem çözme becerilerini geliştirmelerini sağlamaktır.
- Topluma hizmet uygulamaları dersi, öğrencilerin toplumsal problemler konusunda duyarlılığının artmasında etkili olabilmektedir. Topluma hizmet uygulamaları öğrencilerin mesleğe dair hazır bulunuşluklarını artırmaktadır. Bu derste, öğrenciler, gözlem yapma, olaylara eleştirel bakabilme, problem tespiti, veri toplama, aktiviteler uygulama ve yönetme, değerlendirme ve öğrendiklerini paylaşabilme gibi mesleki hayatlarının her aşamasında kullanmak durumunda oldukları bu becerilerini geliştirme fırsatları elde edebilmektedirler.
- Topluma hizmet uygulamaları dersi sayesinde, öğrenciler toplumsal problemleri belirleyebilmekte ve bu problemlerin çözümlenme sürecini yönetebilmektedir. Böylece toplumsal problemlere duyarlı bireyler olabilmek adına gerekli becerilerini geliştirebilmektedirler.
Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Açıklama ve Örnek Projeler İçin Tıklayınız...
Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Yönergesi ve Gerekli Ekler İçin Tıklayınız...