...

Eğitim Fakültesi

“Umut Kuşları” Topluluğu Tarafından Kahramanmaraş Elbistan’da Depremzede Öğrencilere Yönelik Etkinlik Düzenlendi
04/06/2024

Topluma Hizmet Dersi kapsamında Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 2. ,3. Ve 4. Sınıf Öğrencilerinden oluşan ekip Kahramanmaraş Elbistan Kuzey Marmara Otoyolu İlkokulu’ndaki depremzede çocuklarla buluştular. Depremin en çok vurduğu illerden birisi olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde konteyner kentte kalan ve konteynerde öğretim gören öğrenciler ziyaret edildi.

Ders kapsamında birçok etkinliğe imza atan öğrencilerimiz çocuklarla unutulmaz bir gün geçirdiler. Halat çekme, yüz boyama, yarışmalar, boyama etkinlikleri, bireysel görüşmeler başta olmak üzere, oyun ve yarışmalarla depremzede öğrencilere moral ve motivasyon sağladılar.

Çeşitli hediyeler ve balonlarla çocukların kalplerine dokunan “Umut Kuşları” adını verdikleri topluluktaki öğrenciler ve Danışman Hocaları Doç. Dr. Emine Zehra TURAN Elbistan Milli Eğitim Müdürü Fatih Çetin’i ziyaret ederek etkinlik hakkında detaylı bilgi vererek, ileride yapılabilecek çalışmalar için fikir alışverişinde bulundular.  Elbistan Milli Eğitim Müdürü Fatih Çetin ve Kuzey Marmara Otoyolu Okul Müdürü Harun Kandil etkinliğe katkılarından duydukları memnuniyeti dile getirerek, öğrencilere teşekkür ederek program sonlandı.