...

Eğitim Fakültesi

NEVÜ’lü Öğretmen Adaylarından “Hayal Gücü Şöleni” İsimli Okul Öncesi Şenliği
03/06/2024

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi ABD 2.sınıf öğrencileri, “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında Gülşehir Terlemez köyündeki Terlemez İlkokulu’nda “Hayal Gücü Şöleni” isimli okul öncesi şenliği düzenledi. Şenliğe; Dr. Öğr. Üyesi Seçil Yıldız, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Cingi, Doç. Dr. Serhat Gündoğdu ve Doç. Dr. Sema Öngören danışmanlığındaki öğrenciler katıldı. 

Şenlikte, okul öncesi eğitimi ABD öğrencileri tarafından danışman hocaları rehberliğinde hazırlanan birbirinden eğlenceli etkinlikler gerçekleştirildi. Hazırlanan kukla sahnesi ve kuklalar ile çocuklarla etkileşimli olarak kukla gösterisi yapıldı. Okulun bahçesinin bir bölümünde fen deneyleri gerçekleştirilirken bahçenin diğer bölümünde geleneksel çocuk oyunları oynandı. Müzik eşliğinde dans gösterileri sergilendi. Öğrenciler tarafından tasarlanan kostümler ile çocukların etkinliklerine eşlik edildi ayrıca yüz boyama çalışmaları yapıldı. Şenlik kapsamındaki etkinliklere ilkokul ve ortaokul öğrencileri de eşlik ederek eğlenceli vakit geçirdiler. ABD öğrencileri tarafından hazırlanan uçurtmalar çocuklara hediye edildikten sonra etkinlik sona erdi.

Okul idaresi ve öğretmenleri şenlik kapsamında yapılan etkinlikler ile ilgili memnuniyetlerini belirterek emeği geçen öğretim üyelerine ve ABD öğrencilerine teşekkür ettiler.