...

Eğitim Fakültesi

Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Hayri SARI’nın yürütücülüğünü yaptığı Matematik Özel Yılı Çağrısı Kapsamındaki projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı
08/12/2022

Fakültemiz Temel Eğitim Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Hayri SARI’nın yürütücülüğünü yaptığı Matematik Özel Yılı Çağrısı Kapsamında “Sınıf Öğretmeni Adaylarına İlkokul Öğrencilerinin Matematikte Yaşadıkları Kavram Yanılgıları ve Zorluklarını Belirleme ve Baş Etmeye Yönelik Kapsamlı Bir Eğitim” adlı projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.

Proje kapsamında bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasını amaçlamaktadır. Ayrıca katılımcıların bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin teşvik edilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda Türkiye’nin farklı üniversitelerinde öğrenim görmekte olan toplam 24 sınıf öğretmeni adayına 5 gün boyunca eğitimler verilecektir. Proje eğitimleri, 7 farklı üniversite görev yapan ve matematik eğitimi alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecektir.

DUYURULAR