Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bünyesinde Fen Bilimleri Öğretmenlerine Yönelik Laboratuvar Uygulamaları Eğitimi Gerçekleştirildi.
16-17 Ocak 2019 tarihleri arasında Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde “Fen Bilimleri Öğretmenlerine Yönelik Laboratuvar Uygulamaları” adlı eğitim gerçekleştirildi.
16-17 Ocak 2019 tarihleri arasında, yürütücülüğünü Dr. Öğretim Üyesi Emel ATLI’nın üstlendiği “Fen Bilimleri Öğretmenlerine Yönelik Laboratuvar Uygulamaları” isimli Güdümlü BAP projesi, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayıyla gerçekleştirildi.
Eğitimler Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde güdümlü BAP projesi ile kurulan biyoloji, fizik ve kimya laboratuarlarında yürütüldü. Eğitimler NEVÜ rektör yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan ÇİÇEK, Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ali MEYDAN, dekan yardımcısı Dr. Öğr. Ü. Gökçe Becit İŞÇİTÜRK, öğretim üyeleri ve katılımcı öğretmenlerin katıldığı açılış töreniyle başladı.
Proje kapsamında Nevşehir İli’nde görev yapan 20 fen bilimleri öğretmenine eğitim verildi. 2 gün süren eğitimde 10 ders saati boyunca 20 adet farklı laboratuvar etkinliği ve deney gerçekleştirdi. Projede 7 uzman eğitmen görev aldı. Dr. Öğr. Üyesi Emel ATLI, Doç Dr. Şeyma DEVİREN, Dr. Öğr. Üyesi Mahmut POLAT, Dr. Öğr. Üyesi Şule ŞAHİN, Araştırma görevlisi Kibar Gül, Araştırma görevlisi Oktay KIZKAPAN, biyoloji öğretmeni Kurtuluş ATLI’nın görev aldığı projenin ana hedefleri Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenlerle üniversitemizin tanışıklığını sağlamak, işbirliğini, öğretmenlerimizin deneysel becerilerini ve bilgi birikimlerini arttırmaktır.
Proje kapsamında fotoelektrik etki, ışığın kırılması, su dalgaları, hücrenin yapısı, enzimler, DNA izolasyonu, Çözelti hazırlanması ve asit baz titrasyonu, kütlenin korunumu, redoks tepkimeleri, tırmanan koni, denge kuşu, sihirli çubuk, dinamo modeli, düz aynayla görüntü, dengede yanan mum, mum ateşi ile başı dönen spiral, sönmeyen mum, karbondioksit ile yangın söndürme, balon raptiyelere karşı adlı etkinlikle gerçekleştirildi.
Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Emel ATLI “Projede katılımcı öğretmenler ile üniversite personelimiz arasında sıcak ilişkiler kurulduğunu belirtti. Tecrübe aktarımı gerçekleştiğini de vurguladı. Ayrıca deneylerin ve konu anlatımlarının başarı ile gerçekleştirildiğini söyleyen ATLI, son gün deneylerin bitimini takiben öğretmenlere katılım belgeleri takdim edildiğini ve etkinliğin başarılı bir şekilde sonlandırıldığını” ekledi.
- Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü Materyal Sergisi
- Rehberlik Araştırma Merkezi ve Özel Eğitim Bölümü Semineri
- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı
- 10. ÖRAV Eğitim Şenliği Üniversitemizde Gerçekleşiyor
- Öğretmenler Günü Etkinlikleri
- 24.09.2024 Tarihli ve 32672 Sayılı Resmi Gazete’ de Yayımlanan 2024.02.03 ve 2024.02.04 İlan Nolu Öğretim Elemanı Alım İlanları Nihai Değerlendirme Sonuçları
- Kariyer Farkındalığı Semineri Duyurusu
- 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Fakültemiz Bölümlerine Ait Ders Programları
- 24.09.2024 Tarihli ve 32672 Sayılı Resmi Gazete’de Yayımlanan 2024.02.03 ve 2024.02.04 İlan Nolu Öğretim Elemanı Alım İlanları Ön Değerlendirme Sonuçları
- 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Eğitim Ortak Derslerine Ait Ders Programı
- Türk Eğitim Vakfı (TEV) Burs Başvuruları Duyurusu
- TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Tanıtım Etkinliği
- Zorunlu Yabancı Dil I-II Dersi Muafiyet Sınavı Sınav Giriş Yerleri
- Tek Ders Sınavı Hk.
- NEVÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Medya Kanallarımız