...

Eğitim Fakültesi

NEVÜ Eğitim Fakültesi’nden “Eğitimde Etkileşimli PowerPoint Uygulamaları Sergisi
08/01/2024

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri “Bilişim Teknolojileri Dersi” kapsamında “Eğitimde Etkileşimli PowerPoint Uygulamaları Sergisi” düzenledi.

NEVÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği öğrencileri “GK 107 kodlu Bilişim Teknolojileri” dersi kapsamında öğretim üyesi Doç. Dr. Şeyhmus Aydoğdu’nun danışmanlığında “Eğitimde Etkileşimli PowerPoint Uygulamaları Sergisi” açtı. Düzenlenen sergiye; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Şeyhmus Aydoğdu, Doç. Dr. Davut Sarıtaş, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 Sergi kapsamında öğretmen adayları PowerPoint uygulamasını kullanarak, hedef kitledeki öğrencilerin bireysel öğrenme süreçlerini destekleyen ve çoklu ortam tasarım ilkelerine uygun içerikler geliştirdi.

Öğretmen adayı öğrenciler hazırladıkları içerikleri sunarak deneyim kazandıkları sergide ayrıca dersteki teknik becerilerinin gelişimlerine ek olarak alan uzmanı öğretim elemanlarından da destek aldılar.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin sergi ve sunum sonunda öğretmen adayı öğrencileri bilgi, birikim ve becerilerini geliştirmelerine yönelik uygulamalı olarak ortaya koymuş oldukları başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.