...

Eğitim Fakültesi

NEVÜ’den ‘Öğretmenler Günü’ne Özel Konser
01/12/2023

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından “24 Kasım Öğretmenler Günü Özel” konseri düzenlendi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda düzenlenen konsere; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Adem Öger, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Doç. Dr. Şeyhmus Aydoğdu, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.

NEVÜ  Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları Prof. Dr. Emin Erdem Kaya, Doç. Dr. Özlem Kılınçer ve Dr. Öğr. Üyesi Özge Kaya’nın hazırladığı konserde, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı 2. ve 3. sınıf öğrencileri ile Müzik Eğitimi Yüksek Lisans Programı öğrencileri sahne aldı.

Dr. Öğr. Üyesi Özge Kaya’nın yönetmenliği ve Doç. Dr. Özlem Kılınçer’in piyano eşliğinde gerçekleştirilen konserin birinci bölümünde sahne alan koro ekibi ‘Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Marşı’, ‘Öğretmen Marşı’, ‘Aşkın Aldı’ ve ‘Yüzüncü Yıl Marşı’nı seslendirildi.  

Prof. Dr. Emin Erdem Kaya’nın yönettiği konserin ikinci bölümünde orkestra eşliğindeki sahne alan koro ekibi ve solistler ise ‘Güzel Seni Çok Özledim’, ‘Neçedir Ağlarsın’, ‘Abalımın Cepkeni’, ‘Elif Dedim Be Dedim’, ‘Şu Kışlanın Kapısına, ‘Şu Yalan Dünyaya Geldim Giderim’, ‘Dirmilcik’ten Gider Yaylanın Yolu’, ‘Taşa Çaldım Ayvam İle Narımı’,  ‘Gölbaşına Vardım Gülleri Çoktur’ ve ‘Çubuğuna Lüleyim’ isimli bir birinden güzel türküleri seslendirdi.

Konser sonunda “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla hazırladıkları konser ve seslendirdikleri birbirinden değerli türkülerle katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatan Prof. Dr. Emin Erdem Kaya, Doç. Dr. Özlem Kılınçer, Dr. Öğr. Üyesi Özge Kaya ve öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, kendilerine teşekkür belgesi takdiminde bulundu.